Η Eταιρεία «ΠΛΩ-ΚΑΤ ΑΕΒΕ», με έδρα την Ξάνθη, δραστηριοποιείται στην κατασκευή πλωτών συστημάτων της Σουηδικού Κατασκευαστικού Οίκου «SF MARINA SYSTEM Ab», αφού διαθέτει την ειδική άδεια «Licence to Construct», στην Ελλάδα, παντοτε με την υποστήριξη και την τεχνογνωσία της συγκεκριμένης Σουηδικής Εταιρείας.

Η ανωτέρω Σουηδική Εταιρεία δραστηριοποιείται στην κατασκευή πλωτών στοιχείων από σκυρόδεμα από το 1980 (έχοντας τοποθέτηση πλωτά στοιχεία από σκυρόδεμα σε περισσότερα από 500 μέρη σε όλον τον κόσμο, από την Βόρεια Ευρώπη μέχρι την Αμερική, την Μέση Ανατολή και την Ασία) κατασκευάζει όλα τα πλωτά της στοιχεία σύμφωνα με τα Σουηδικά πρότυπα κατασκευής πλωτών στοιχείων από σκυρόδεμα (ΒΒK 94) και είναι πιστοποιημένη με διεθνή πρότυπα ποιότητας, πλευστότητας και ευστάθειας των πλωτών της στοιχείων (Germanischer Lloyd). Ειδικότερα για της πλωτές προβλήτες-κυματοθραύστες από σκυρόδεμα η ανωτέρω εταιρεία διαθέτει την μεγαλύτερη εμπειρία στην Ευρωπαϊκή αγορά τοποθετώντας σε περισσότερα από 600 περιοχές σε όλο τον κόσμο, εξελίσσοντας συνεχώς τα μοντέλα της, από το 1984 μέχρι σήμερα, προσφέροντας ένα πολύ υψηλού επιπέδου ποιοτικά προϊόν και αποτελεσματικό φυλλάδιο, από τον πίνακα των έργων παγκοσμίως, απ όπως φαίνεται και από το ενημερωτικό της τις συστατικές επιστολές των πελατών της, αλλά και από το συνοδευτικό βίντεο που βρίσκεται στο ενημερωτικό της CD.

Συγκεκριμένα οι πλωτές προβλήτες που κατασκευάζονται στην Ελλάδα από την «ΠΛΩ-ΚΑΤ ΑΕΒΕ», είναι σύμφωνα με τα κατασκευαστικά σχέδια τις ποιοτικές προδιαγραφές των υλικών της «SF MARINA SYSTEM Ab», και με προσωπικό που εκπαιδεύτηκε στο κεντρικό εργοστάσιο της «SF MARINA SYSTEM Ab», στο Whallam Σουηδίας.

Όλες οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται προμηθεύονται αποκλειστικά από προμηθευτές που διαθέτουν τα αντίστοιχα πιστοποιητικά ποιότητας, όπως είναι οι εγχώριοι προμηθευτές ήτοι, η εταιρεία «ΤΕΚΤΩΝ Α.Ε.» για το σκυρόδεμα, η εταιρεία «Styropan» για την διογκωμένη πολυστερίνη, η εταιρεία «Basf Hellas» προμηθευτές του Εξωτερικού, όπως είναι για τα πρόσμικτα του σκυροδέματος, αλλά και οι η εταιρεία «Halfen Deha Germany» για τα ανοξείδωτα ούπα και μικροϋλικά στερεώσεων, η εταιρεία «Fendek Japan» για τους ελαστικούς δακτύλιους των ξύλινων προσκρουστήρων και βέβαια την «SF MARINA SYSTEM Ab» από την οποία προμηθεύεται αποκλειστικά τους ειδικούς ελαστικούς συνδέσμους ένωσης των πλωτών στοιχείων αλλά και τους ειδικούς αναρτήρες για την ανύψωσή αυτών.

Η όλη διαδικασία της κατασκευής ακολουθεί τα ειδικά πρότυπα ποιότητας και η Εταιρεία «ΠΛΩΚΑΤ ΑΕΒΕ» είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ΕΝ ISO 9001: 2008.

Ενδεικτικά μέχρι σήμερα από το εργοστάσιο της Ελλάδος έχουν κατασκευαστεί πλωτές προβλήτες για τα πιο κάτω έργα:

 • Μαρίνα πόρτο Λάγος Ξάνθης 2 πλωτές προβλήτες τύπου Wooden / Concrete Τ31, συνολικού μήκους 60μ.
 • Μαρίνα Πυθαγορείου Σάμου 3 πλωτές προβλήτες συνολικού μήκους 290μ, τύπου All Concrete 1024-10 Std & 1030-10 Std.
 • Μαρίνα Nαυταθλητικών εγκαταστάσεων Φαληρικού όρμου ( Έργο Ολυμπιακών αγώνων του 2004) 6 πλωτές προβλήτες συνολικού μήκους 612 μ, τύπου All Concrete 1030-10 Race Way
 • Μαρίνα Ξενοδοχείου Σάνη στην Χαλκιδική 7 πλωτές προβλήτες συνολικού μήκους 420 μ τύπου All Concrete 1030-15 Std.
 • Μαρίνα Καρύστου Ευβοίας 1 πλωτή προβλήτα συνολικού μήκους 40μ τύπου All Concrete 1030-10 Std.
 • Πλωτή προβλήτα ∆ήμου Πόρου συνολικού μήκους 110 μέτρα τύπου All Concrete 1030-15 Std
 • Πλωτή προβλήτα ξενοδοχείου Ionian Blue στην Λευκάδα συνολικού μήκους 42 μέτρα τύπου All Concrete 10240-10 Std & All Concrete 1024-12 Std
 • Πλωτή προβλήτα ιδιώτη στο Μεγανήσι Λευκάδας συνολικού μήκους 15 μέτρα τύπου All Concrete 1030-15
 • Πλωτή προβλήτα ιδιώτη στην Ερμιόνη Αργολίδας συνολικού μήκους 10 μέτρα τύπου All Concrete 1030-10
 • Αλιευτικό Καταφύγιο Αστρακερής Κέρκυρας ∆ύο πλωτές προβλήτες τύπου Aluminum / Concrete 3,0μ πλάτους, και συνολικού μήκους 96 μ.
 • Πλωτή προβλήτα στην Μαρίνα Πάφου της Κύπρου Μία πλωτή προβλήτα τύπου Aluminum / Concrete 2,0μ πλάτους, και συνολικού μήκους 44 μ.
 • Αλιευτικό Καταφύγιο Αμφιλοχίας Πλωτός Κυματοθραύστης τύπου SF 300 100μ, και τρεις πλωτές προβλήτες τύπου Aluminum / Concrete 3,0μ πλάτους, και συνολικού μήκους 136μ.
 • Πλωτή προβλήτα ιδιώτη στην περιοχή Κομμένο Κέρκυρας συνολικού μήκους 41 μέτρα τύπου All Concrete 1024-12 και All Concrete 1030-17
 • Πλωτή προβλήτα για υδροπλάνα στο Λιμένα Καλύμνου συνολικού μήκους 12 μέτρα τύπου All Concrete 1024-12.
 • Πλωτές προβλήτες στο Λιμένα Παλαιοκαστρίτσας συνολικού μήκους 120 μέτρα τύπου All Concrete 1024-12.
 • Πλωτή προβλήτα για υδροπλάνα στο Λιμένα Πάτμου συνολικού μήκους 20 μέτρα τύπου All Concrete 1024-10.
 • Πλωτός κυματοθραύστης για την Νέα Μαρίνα της Πάτμου συνολικού μήκους 100 μέτρα τύπου All Concrete SF 400-20.
 • Νέα Μαρίνα Ακτίου συνολικού μήκους 250 μ πλωτό κυματοθραύστη SF 400 και 110μ εσωτερικές πλωτές προβλήτες αλουμινίου/σκυρόδεμα
 • Πλωτή προβλήτα για υδροπλάνα στο Λιμένα Αργοστολίου συνολικού μήκους 20 μέτρα τύπου All Concrete 1024-10.
 • Πλωτές προβλήτες στην Λίμνη Πρεσπών συνολικού μήκους 220 μέτρα τύπου All Concrete 1024-15, 1030-16, 1230-15
 • Τουριστικό καταφύγιο Όρμου παναγιάς Χαλκιδικής All Concrete τύπου SF 1024 100μ, και τρεις πλωτές προβλήτες τύπου Aluminum / Concrete 3,0μ πλάτους, και συνολικού μήκους 340μ.
 • Πλωτές προβλήτες για μεγάλα σκάφη στα Λιμάνια Λεμεσού & Λάρνακας Κύπρου συνολικού μήκους 120 μέτρα τύπου All Concrete SF 1240-10 με ειδική υπερκατασκευή για έξαλα ύψους 1,50μ.
 • Τουριστικό Καταφύγιο Νέας Περάμου Καβάλας Πλωτός Κυματοθραύστης τύπου SF 1030 90μ, και τρεις πλωτές προβλήτες τύπου Aluminum / Concrete 2,5μ πλάτους και συνολικού μήκους 136μ.
 • Πλωτές προβλήτες στα λιμάνια Βασιλικής και Σύβοτα Λευκάδας All Concrete τύπου SF 1024 συνολικού μήκους 40μ.
 • Πλωτές προβλήτες στο Λιμένα Βουρκαρίου Σαλαμίνας ∆ύο πλωτές προβλήτες τύπου Steel frame / Concrete floats πλάτους 2,5μ και συνολικού μήκους 112μ
 • Πλωτές προβλήτες στο Λιμένα Νυδρί Λευκάδας All Concrete τύπου SF 1024 Race Way συνολικού μήκους 36μ.
 • Αλιευτικό καταφύγιο Αμπάρια Τριχωνίδας τύπος All Concrete SF 1030, συνολικού μήκους 60μ.
 • Πλωτός κυματοθραύστης στην Λίμνη Βεγορίτιδα All Concrete τύπου SF 1230, συνολικού μήκους 45μ.

Τέλος να σας τονίσουμε ότι η Εταιρεία μας ως επίσημος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα της Εταιρείας «SF MARINA SYSTEM Ab» παρέχει άμεσα οποιαδήποτε υποστήριξη χρειάζεστε (after sale service) για τις πλωτές προβλήτες που σας προσφέρουμε για τουλάχιστον 15 έτη.

Τοποθέτηση-αγκύρωση προβλητών.
Η τοποθέτηση και αγκύρωση των πλωτών προβλητών γίνεται από εξειδικευμένο συνεργείο της εταιρείας μας με τη επίβλεψη, εφόσον χρειάζεται, υπεύθυνου από την «SF MARINA SYSTEM Ab». Όλα τα υλικά των αγκυρώσεων είναι καινούργια και θερμογαλβανισμένα και διαθέτουν τα αντίστοιχα πιστοποιητικά ποιότητας. Ο υπολογισμός των αγκυρώσεων γίνεται από την εταιρεία μας, μέσα από ένα ειδικό λογισμικό που διαθέτουμε, και πιστοποιείται και από τον Ελληνικό Νηογνώμονα.

Εγγύηση προϊόντων-συντήρηση προβλητών.
Τα προϊόντα μας καλύπτονται από 2ετή πλήρη εγγύηση για όλα τα μέρη. Να σας τονίσουμε ότι ο χρόνος κόστους των 2 ετών δεν σημαίνει ότι και η διάρκεια ζωής των υλικών μιας προβλήτας, είναι ο παραπάνω, αφού λόγω του κυρίου υλικού, “σκυρόδεμα” αλλά και των υπολοίπων υλικών που χρησιμοποιούνται (ανοξείδωτα ή θερμογαλβανισμένα μικροεξαρτήματα, Αφρικανική ξυλεία, κλπ.), η διάρκεια ζωής κυμαίνεται από 30 έως 40 έτη. Επιπλέον η διάρκεια ζωής των συνδέσμων εξαρτάται από τις τοπικές συνθήκες και τους έντονους κυματισμούς. Η σοβαρότερη εγγύηση της «SF MARINA SYSTEM Ab», είναι το όνομα που έχει στην ∆ιεθνή Αγορά αυτή την στιγμή, ως μία Εταιρεία με υψηλή ποιότητα προϊόντων και με πολλούς πελάτες σε όλα τα μέρη του κόσμου, οι οποίοι εμπιστεύονται τα προϊόντα της.

Λόγω της μεγάλης διάρκειας ζωής του κύριου υλικού κατασκευής των προβλητών (οπλισμένο σκυρόδεμα) και του ειδικού συστήματος σύνδεσης μεταξύ τους, το κόστος συντήρησης είναι ουσιαστικά μηδενικό. Ουσιαστικά η «συντήρηση» αυτών αφορά περισσότερο των προληπτικό έλεγχο των συνδέσμων, των δεστρών, και των προσκρουστήρων παρά την καθ’ αυτού συντήρηση αυτών. Το μεγαλύτερο κόστος της συντήρησης οφείλεται στον έλεγχο και στην αντικατάσταση των αλυσίδων αγκύρωσης λόγω της διάβρωσης τους και όχι καθ’άυτού στην πλωτή προβλήτα.

Με τιμή,
Για την Εταιρεία
Ν. ΑΣΛΑΝΙ∆ΗΣ


 Ελληνικά Έργα:

Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του ιστότοπου και για την βελτίωση της online εμπειρία σας. Πατήστε «Αποδοχή» για να συνεχίσετε ή επιλέξτε «Περισσότερα» για να δείτε λεπτομερείς περιγραφές των τύπων cookies.
Περισσότερα